
Ik loop voor Stichting SIA
Swen MuijskensHi!
Leuk dat je interesse toont in dit bericht. Ik ga 20 oktober de marathon van Amsterdam rennen en dat wil ik niet alleen doen.
Via mijn werkgever kwam ik in aanraking met mijn collega Sivan. Sivan kwam heel energiek en vrolijk over in de eerste seconden dat we elkaar spraken. Wat ik toen nog niet wist is dat Sivan op 26-jarige leeftijd meerdere tia’s heeft gekregen en ook nog is een ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Hierdoor is hij zijn spraak 3 jaar kwijt geraakt en zijn delen van zijn lichaam verlamd geraakt. Zoals je kan begrijpen ben je op 26-jarige leeftijd in de bloei van je leven en is alles mogelijk. Maar ineens werd dat geluksmoment van Sivan afgepakt. Gelukkig is Sivan door o.a. zijn familie en vrienden zo goed als gerevalideerd en is zelfs zijn spraak terug gekomen. Sivan is helaas niet de enige die leidt aan Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Jaarlijks worden 140.00 mensen getroffen door NAH waardoor hun leven volledig op de kop wordt gezet.
Toen ik dit te horen kreeg schoot ineens mijn hele leven voor mij voorbij en werd ik ook immens dankbaar dat ik nu alles heb kunnen doen waar kleine ik van droomde. Maar ook realiseerde ik mij dat de toekomst niet gegarandeerd is en dat er veel plotseling kan gebeuren, zoals bij Sivan.
Sivan heeft gemerkt uit eigen ervaring dat jongeren met NAH het moeilijk hebben hun leven weer op te kunnen pakken en een extra duwtje in de rug wel kunnen gebruiken. Sivan is om deze reden Stichting Sia begonnen. Hij legt met zijn stichting de focus op alle jongeren met NAH. Door fondsen te werven, mensen met NAH in beweging te brengen en kennis- en ervaringen te delen wilt hij deze jongeren motiveren om hun dromen weer na te jagen.
Sivan draagt zo zijn steentje bij aan de maatschappij. Toen ik dit verhaal hoorde van Sivan dacht ik ten aller eerst, wat heftig en ook blij dat hij weer gerevalideerd is. Ten tweede dacht ik shit, straks gebeurt mij iets of andere. Wat kan ik hieraan doen? NAH zit in een klein hoekje en kan dus iedereen ineens overkomen. Toen dacht ik, hoe kan ik andere helpen om na NAH weer het leven op te pakken? Ik ben van mening dat ik mijn steentje kan bijdragen door bewustwording te creëren van NAH en Stichting Sia te steunen in combinatie met de marathon. Het wordt mijn eerste marathon en duwtje in de rug kan ik ook wel gebruiken op 20 oktober. Dit duwtje wil ik dit keer niet vragen aan Stichting Sia maar aan jou. Net zoals Sivan zijn revalidatie niet alleen heeft kunnen doen, kan Sivan niet alleen deze jongeren helpen. Ik wil je vragen om samen met mij dat extra duwtje te geven aan Stichting Sia. Laten we samen ervoor zorgen dat Stichting Sia dit keer niet het duwtje geeft maar dat ene duwtje krijgt van ons. Laat hieronder iets achter als je mij een klein duwtje wilt geven tijdens de marathon zodat wij uiteindelijk gezamenlijk dat extra duwtje kunnen geven aan Stichting Sia.
Dankjewel,
Swen